TRAVELPROOF

Гватемала
travelproof

Здравейте! Ние сме Антон, Пламена и Ева от България. Благодарим ви, че ни посетихте!

Чрез нашия уебсайт и работа бихме искали да ви покажем красотата на света, в който живеем, и невероятното гостоприемство на хората.

TRAVELPROOF основно поема по неотъпкани пътеки, има НУЛА (0) планове, изключително малък бюджет и често оцелява благодарение на човешката доброта и гостоприемство, във всяка една точка по света.

Правим всичко възможно да създаваме висококачествено видео и фотографско съдържание. Нашата цел е да се наслаждавате, вдъхновявате и пътувате.

TRAVELPROOF

(УСТОЙЧИВИ НА ПЪТУВАНЕ)

Нашата дълга история, разказана накратко

Антон и Пламена се запознават на студентско парти, докато учат в университета.

Малко след това започват да пътуват заедно из България на стоп и да правят диви къмпинги и пешеходни преходи из страната.

Антон заминава в Съединените щати като част от студентска програма за работа и пътуване. Прави първите си срещи със студенти от други точки на света и разбира колко важно, обогатяващо и променящо мирогледа е пътуването.

Пламена е в България и работи над магистратурата си.

Пламена решава да преследва най-голямата си мечта. Антон решава да я последва.

И двамата заминават за Англия, където се присъединяват към доброволческа организация и работят там една година, като част от подготовката им за шестмесечна доброволческа мисия в Африка.

Мечтата на Пламена се сбъдва!

В края на 2014 г. двамата заминават за Африка и работят като доброволци в Замбия. Работата им е разположена в селските райони на страната. Антон и Пламена живеят и работят рамо до рамо с племето Бемба, без постоянна течаща вода и ток за период от шест месеца.

Този важен етап от живота им е описан в първата им издадена книга „Стъпки към Непознатото”.

За Антон и Пламена беше по-трудно от всякога да се върнат към “нормалното” ежедневие заради животопроменящото им преживяване в Замбия.

Няколко месеца след завръщането си от Африка и двамата решават да работят няколко месеца в Англия, за да спестят пари за друго приключение.

Експедицията на Антон и Пламена в Южна Америка тръгва от Чили и завършва в Колумбия, след изминаване на 10 000 км.

Тяхното приключение ги отвежда през джунгли, пустини, заснежени планини и дори до сцената на Холивуд!

Това епично приключение е описано в тяхната книга “Стъпки към Непознатото”

Двамата пътешественици създадат семейство и започват работа в японска компания в автомобилната индустрия.

Ева се ражда на 17.05.2018 г. в Сливен, България.

Семейството отново започва да мечтае да тръгне на път, когато Ева поотрасне. Те си дават обещание за епично семейно пътуване.

Първото приключение на Ева е, когато е само на 1 месец в Стара планина, България.

Младото семейство изминава различни туристически маршрути из българските планини.

Антон носи Ева в детска раница през повечето време.

Те опознават и разбират красотата на собствената си страна, но далечният глас за нещо по-голямо продължава да ги преследва.

Семейството решава да започне да пътува с детско ремарке из цяла България.

Ева веднага се влюбва в този стил на пътуване.

Семейството издава първата си книга „Стъпки към Непознатото”. Книгата описва приключенията им в Южна Америка и Африка.

През лятото и есента на 2021 г, заедно с Ева в детското ремарке, семейството прекосява Родопите и Странджа планина, което е и подготовка за по-дълга експедиция.

В края на годината Антон и Пламена решават да загърбят корпоративния си живот и започват дълга колоездачна експедиция с Ева из земите на Централна Америка. Експедицията кръщават: „Карай към непознатото”.

Антон, Пламена и Ева все още пътуват из Централна Америка. През 2022 г. те обикалят, изследват и прекосяват териториите на Мексико, Гватемала, Салвадор, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика и Панама.

Изминават около 5000 км и прекосяват Централна Америка с двете си колела и детското ремарке на Ева. Документират пътуването си чрез документални епизоди на “Карай към Непознатото”.

Свържете се с нас

Обичаме да се срещаме с нови хора! Все пак това е една от причините да пътуваме.

Ако искате да се свържете с нас, може да го направите по следните начини:

TRAVELPROOF в медиите

"Стъпки Към Непознатото"

В края на 2021 г. издадохме дебютната си книга за приключенията ни в Африка и Южна Америка. Може да закупите книгата директно от нас авторите. 

стъпки към непознатото

Запиши се към бюлетина на TRAVELPROOF

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е! 

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е!
запиши се за бюлетина!
Стани част от общността на TRAVELPROOF и получaвай вдъхновяващи приключенски истории, доставени на твоя имейл. Безплатно е!
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.
Цена 20 лв.
Цена 20 лв.
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.