TRAVELPROOF

travelproof
0
Дни престой
0
Платена нощувка
0 лв
Общ разход
0 лв
Средно на ден за трима души
0 долара
= 1 лв

Финанси Ел Салвадор

Как да пътуваме евтино в Ел Салвадор?

Съветите, които споделяме с вас са работили и все още продължават да работят в наша полза.  Благодарение на тях пътуваме над една година, без да харчим цяло състояние. 

Да пътуваш евтино се свежда до самодисциплина, разумни лишения и решения, саможертва и минимален стремеж към идеализъм. 

Съветите са приложими за приключенски настроеният дух.

Спане в църкви, дворове на къщи и ресторанти 

В Ел Салвадор често нощувахме в църкви и дворове на ресторанти. За нас водещо е да спим на сигурно място, в близост до местно семейство. Това ни дава шанс да прекарваме време с местните, опознаваме културата, подобряваме знанията си по испански и не на последно място спестяваме финанси от нощувка. Палатката е нашата подвижна сгъваема къща, чиито двор се сменя всеки ден.

ел-салвадор
Скок на щастието с новите ни приятели от местна църква

Нощувка с местните 

Местните в Ел Салвадор приемат пътешественици на колела много топло. Понякога са ни канили да оставаме в къщите им. 

ел-салвадор
Салвадорка ни покани да останем в къщата ѝ на брега на Тихия океан за около седмица

Общности за пътешественици 

В Ел Салвадор разбрахме за съществуването на вело общост в Централна Америка. Това е малка затворена група от колоездачи, които обичат да влизат в контакт с пътешественици на колела. Оставахме няколко пъти в домовете на семейства, които приемат пътешественици.

ел-салвадор
С местно семейство, което приема велосипедисти в къщата си. Празнуваме рожденият ден на Пламена

В Ел Салвадор пътувахме 39 дни, от които платихме само 1 нощувка.

Купуване на вкусна улична храна

Салвадорци се гордеят с традиционната си храна, която наричат пупуси. Това е царевична тортиля с пълнеж от сирене и боб или други зеленчуци. За нас това бе основно хранене в Ел Салвадор, тъй като е изключително евтино и вкусно, винаги намирахме топли пупуси, които да заситят глада ни. За 1 долар сме си купували до 4 пупуси, които се сервират със салата и сос и са достатъчни за един възрастен.

ел салвадор традиционна храна пупуси

Купуване от местните пазари

Винаги купуваме плодове, зеленчуци и хляб от местните пазари. Храната е по-евтина и винаги прясна.

Използване на мото-таксита и вело-рикши

Евтин транспорт, чрез който много местни изкарват прехраната си са мото таксита или вело рикши за придвижване на по-къси разстояния.

Културни и природни забележителности

Ел Салвадор е страна, чиито туризъм в момента се развива с висока скорост. Цените за посещенията на културните и природни забележителности са приемливи. В Ел Салвадор се запознахме отблизо с процеса на преработване на кафе – от фермата до ароматната чаша сутрин. Посетихме и няколко природни обекта, а ето как спестихме финанси, докато ги посещавахме:

ел салвадор санта ана

Намирахме си места за отсядане в близост до обектите, които искахме да посетим. Съчетахме кафе обиколката с други културни и природни дестинации, така си намерихме местенце в задният двор на ресторант, където спахме спокойно и разполагахме с баня, тоалетна и интернет. Спестихме финанси от нощувка в туристическа зона и имахме възможност да опознаем района по-добре.

ел салвадор кафе

  • Когато искаме да посетим национален парк предварително проучваме дали нощувката в парка е възможна, така прекарваме повече време сред природата и спим на палатка вместо в хотелите в близост до парковете.
  • Подготвяме храна и напитки за престоя си в обектите, които разглеждаме. Понякога носим продукти за няколко дни, но по този начин избягваме надутите цени около най-посещаваните дестинации в Ел Салвадор.

ел салвадор туристически дестинации

Как прилагаме съветите в действие, виж в документалните поредици "Карай към непознатото"

Чрез документалните поредици “Карай към непознатото” имаш възможност да научиш как живеят народите през страните, в които пътуваме и да се увериш, че е възможно да се пътува с минимални средства. 

Споделяме и показваме как се пътува без план, без подготовка, изцяло разчитайки на човешката добродетел.

Не забравяй да се запишеш и към канала ни в YouTube!

Запиши се към бюлетина на TRAVELPROOF

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

запиши се за бюлетина!
Стани част от общността на TRAVELPROOF и получaвай вдъхновяващи приключенски истории, доставени на твоя имейл. Безплатно е!
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.
Цена 20 лв.
Цена 20 лв.
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.