TRAVELPROOF

travelproof

Как да пътуваме евтино в Хондурас?

В Хондурас останахме по-кратко, отколкото ни се искаше и не успяхме да опознаем страната добре. Ето преживяното в Хондурас в цифри.

Дни престой
0
Платени нощувки
0
Общ разход
0 лв
Средно на ден за трима души
0 лв
= 1 лв
0 лемпира

Финанси Хондурас

финанси хондурас

Как да намерим по-евтина дори безплатна нощувка в Хондурас? (и не само)

Въпреки краткият ни престой в Хондурас приложихме всичко научено от пътуванията, а именно как да пътуваме с нисък бюджет, за да можем да пътуваме за по-дълго.

  • В Хондурас нощувахме в училище и църква, като начин  да спестим финанси и да се чувстваме сигурно за през нощта.
  • В един от дните местна жена ни покани в скромната си кухня, за да разпънем палатката си, успяхме да си сготвим и да приказваме с домакинката ни.

Важното в дългото пътуване е да проявяваш самодисциплина и да помниш, че всяка спестена сума от нощувка, би те отвела в по-надалчни земи.

Храна

Винаги докато пътуваме се опитваме да приготвяме храната си сами, когато е възможно. Така спестяваме от ресторанти и винаги знаем всички съствавки на това, което консумираме. В дълго пътешествие бактериите или стомашните проблеми са в състояние да изпратят и най-закоравелият пътешественик в дома, а повярвайте ми никой не иска това.

Придържахме се към това правило и в Хондурас.

хондурас пътуване

  • В Хондурас много местни продават домашно приготвена храна и по този начин припечелват. Ако имаме съмнения в приготвянето на използваните продукти винаги питаме местните дали може да се доверим на даден продавач. Добър показател е също, когато видим местни да пазарят, това означава, че приготвената храна е прясна и вкусна.
  • Не рядко се случва да ни лъжат за цената на определен продукт, затова когато имаме съмнения първо питаме местните колко струва и тогава купуваме, това което търсим.

хондурас пътуване

Как прилагаме съветите в действие, виж в документалните поредици "Карай към непознатото"

Чрез документалните поредици “Карай към непознатото” имаш възможност да научиш как живеят народите през страните, в които пътуваме и да се увериш, че е възможно да се пътува с минимални средства. 

Споделяме и показваме как се пътува без план, без подготовка, изцяло разчитайки на човешката добродетел.

Не забравяй да се запишеш и към канала ни в YouTube!

Запиши се към бюлетина на TRAVELPROOF

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

запиши се за бюлетина!
Стани част от общността на TRAVELPROOF и получaвай вдъхновяващи приключенски истории, доставени на твоя имейл. Безплатно е!
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.
Цена 20 лв.
Цена 20 лв.
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.