TRAVELPROOF

никарагуа

На гости при Дани и Алисон – големите сърца на Никарагуа

На втория ден от приключението ни в Никарагуа, едва на 50 км от границата, спряхме за почивка.

Никарагуа

Търсихме си нещо за хапване и вода. 

никарагуа-гранада

Щастлива среща с непознати 

Заговорихме се със собственика на едно от магазинчетата, в малко селце.

Никарагуа
С Дани

Бяха му необходими само 2-3 минути и ни предложи ориз, боб и тортили, било им останало от обяд и искаше да ги сподели с нас.

Не се възползвахме от предложенито – все още не бяхме стигнали целта за през деня си, а обяда щеше да ни забави. Освен това селцето не ни привличаше и да останем. Тъкмо се качвахме на колелата и си взимахме довиждане, когато тъмни облаци надвиснаха над нас и едри капки ни предупредиха за задаваща се буря. 

коста рика
Минути преди да се изсипе порой отгоре ни

На сухо при Дани

Дани, който минутки по-рано ни предложи храна, ни покани в къщата си, докато дъжда премине.

Настаниха ни да седнем, сложиха малка масичка пред нас и малко по-късно ни дадоха обяд. Така им било писано на боба, ориза и тортилите – да ги изядем.

Бурята се засилваше, бе станало мрачно, а улиците се бяха превърнали в реки и нямаше дори и лъч надежда, нито бяло облаче, че скоро ще можем да продължим.

На топло при Дани 

Денят бавно вървеше към своя край. Започнахме да обмисляме дали да не питаме Дани да разпънем палатката в двора му, макар че целият двор беше в локви. И сякаш с мислите си го извикахме и той дойде. Още преди да обелим и дума ни предложи да останем в една от стаите на къщата му за през нощта, съгласихме се.

Понякога да намерим място за палатката ни изисква много време и усилия, а Дани ни предложи стая, на нас непознатите. Предложи ни дори да останем и на следващия ден, за да може да посетим един от натуралните извори в близост.

Непланирано удължаване на престоя 

Останахме повече от плануваното, оказа се, че след няколко дни в близкият град има фиеста, която си струва човек да види и така удължихме престоя си.

никарагуа
Оркестъра свири

Беше трудно да не останем повече, защото Дани постоянно ни уверяваше, че може да прекараме в къщата му колкото време поискаме. 

Никарагуа
Ева си играе с приятелката, в къщата на Дани

Приятелството между Ева и Алисон

Прекарвахме времето си в сладки приказки, а Ева много се привърза към Алисон – дъщерята на Дани, с която много си играеше.

Никаргуа
Ева и Алисон

Важността на първите срещи и впечатления по време на пътуването

С влизането ни във всяка страна не знаем какво да очакваме, първите дни сякаш стъпваме по тънък лед, защото не познаваме местните.

Никарагуа

Но когато влязохме в Никарагуа и се запознахме с Дани и Алисон вече чувствахме, че имаме приятели. Приятели, които отвориха за нас странниците, сърцата и домовете си. И няма нищо по-хубаво от това да знаеш, че има на кой да разчиташ, когато си на хиляди километра от дома. 

Никарагуа
Пламена, Ева, Алисон, Аз и брата на Дани

Сподели публикацията

Запиши се към бюлетина на TRAVELPROOF

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е!

Последно от блога

Честита нова 2023!  Да сте здрави, успешни, много незабравими приключения, усмивки, нови приятелства и покорени върхове ви пожелаваме през новата 2023!   Празнувахме

Едни от най-често срещаните въпроси, които получаваме докато пътуваме в Централна Америка е: “Ева ходи ли на училище?” и “Кога започва училището

Честито Рождество Христово! Бъдете здрави и винаги топлина нека сгрява сърцата ви! Коледа на хиляди километри от дома Не можем да кажем,

Честит рожден ден Днес (12-12-22) имаме рожден ден и го отпразнуваме в Централна Америка. Празнуваме една година, откакто напуснахме дома на 12-ти

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

запиши се за бюлетина!
Стани част от общността на TRAVELPROOF и получaвай вдъхновяващи приключенски истории, доставени на твоя имейл. Безплатно е!
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.
Цена 20 лв.
Цена 20 лв.
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.