TRAVELPROOF

Папагал Мексико

Мексико и земята на маите – Фотоалбум №1

0

Сушене на чушка халапеньо в малко мексиканско селце – Табаско, Мексико, 2022

Мексико люто

Чушката халапеньо произхожда от град Халапа в Мексико, където се отглежда традиционно. 

0

Мъжки санате (Quiscalus mexicanus) преди полет – Мексико, 2022 

Мексико

Храни се с насекоми, а освен това яде голямо разнообразие от семена, зърнени остатъци, горски плодове, плодове и ядки. Незастрашен вид.

0

Риболов на ръба – Табаско, Мексико, 2022

рибар в щата табаско

Местни рибари използват почти пресъхналите лагуни в търсене на храна. За тях съществува риск да бъдат атакувани от крокодили. 

0

В дебнене на крокодили – Табаско, Мексико, 2022

Мексико

Семейството, което ни покани да спим в ранчото им, държеше да ни покаже и с какви “домашни любимци” разполагат в лагуната до къщата им.

0

Живота на зелената лора – Кампече, Мексико, 2022

Папагал Мексико

Белочелият папагал (Amazona albifrons) е ендемичен за Мексико. Популацията му намалява поради обезлесяване и прекомерно улавяне, за да бъдат отглеждани като домашни любимци, тъй като имат красиво цветно оперение и са отлични приказливи папагали.

0

Децата на село – Кампече, Мексико, 2022

мексико-деца

Приятелите на Ева. На 50 метра от къщата им имаше малка лагуна с крокодили.

0

Пълним вода от кладенеца, за да напоим кравите – Мексико, 2022

Мексико

Много хора в Мексико все още разчитат на кладенци, като основен източник на вода. На снимката Кристина – с помощта на магарето изважда вода от кладенеца и пои кравите в ранчото. Ние се включихме да ѝ помогнем. 

0

Дървено кану за риболов –  Кампече, Мексико, 2022

Мексико

Канутата са се използвали за риболов от древните маи и днес потомците им следват старата традиция.

0

Млади мексиканци в търсене на улов –  Кампече, Мексико, 2022

Мексико

Двамата младежи тъкмо влизаха във водата със своето дървено кану и приеха предложението ми за снимка. В лагуната се срещат крокодили, но семействата им разчитат на тях.

0

На сладка приказка в саваните –  Кампече, Мексико, 2022

Мексико

Ракел в дясно от Пламена и Кристина – сестра ѝ, ни станаха приятели. Помагахме им с работата в ранчото, след като преди това ни разведоха в саваните. По-вдясно Ева си играе с малките пиленца и братовчедките на мексиканките. 

Сподели публикацията

Запиши се към бюлетина на TRAVELPROOF

Запиши се към бюлетина, за да получаваш новини свързани с пътешествията ни директно на твоя имейл. Напълно безплатно е!

Гледай документалните поредици за живота в Мексико ТУК

Последно от блога

На втория ден от приключението ни в Никарагуа, едва на 50 км от границата, спряхме за почивка. Търсихме си нещо за хапване

Честита нова 2023!  Да сте здрави, успешни, много незабравими приключения, усмивки, нови приятелства и покорени върхове ви пожелаваме през новата 2023!   Празнувахме

Едни от най-често срещаните въпроси, които получаваме докато пътуваме в Централна Америка е: “Ева ходи ли на училище?” и “Кога започва училището

Честито Рождество Христово! Бъдете здрави и винаги топлина нека сгрява сърцата ви! Коледа на хиляди километри от дома Не можем да кажем,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

запиши се за бюлетина!
Стани част от общността на TRAVELPROOF и получaвай вдъхновяващи приключенски истории, доставени на твоя имейл. Безплатно е!
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.
Цена 20 лв.
Цена 20 лв.
Какво е да живееш с африканско племе, да попаднеш в плен в джунглите на Амазония, да пътуваш през пустини, да изживееш чудати традиции с далечни племена и да се снимаш във филм с най-големите холивудски звезди? Още много вълнуващи срещи ви очакват между кориците на книгата ни.